DAMES 1 WÉÉR TWEEDE OP HET NK

Beach Handbal OHC
Wedstrijdschema Beach handbal toernooi – Donderdag 12 juli
9 juli 2018
E1 OHC 2018 -
Nieuw seizoen weer van start – team update
11 september 2018
Bekijk alles
NK Beach handbal OHC dames 1

Afgelopen weekend was het weekend waar de dames 1 en A van OHC’01 al weer een jaar naar uitkeken en hard voor hadden getraind; HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP BEACHHANDBAL!

Voor de Dames 1 begon dit toernooi meteen met een vuurdoop; de eerste poulewedstrijd tegen hun grootste concurrent Westsite uit Amsterdam. De eerste set verliep voor onze dames erg moeizaam en daardoor dus ook verloren. In de tweede set herpakten de meiden zich knap en kwam het aan op een golden goal. Door een fantastische redding van keepster Sam bleven de meiden in de race voor de winst van deze set en was het daarna Sietske die de winst van de set binnenharkte! Dit betekende SHOOT OUTS! Ook hier was het weer super spannend en gingen beide teams gelijk op. Helaas verloren onze dames deze shoot outs op 1 punt verschil, maar deze tweede set en de shoot outs gaven goede hoop voor de rest van het toernooi!

Hierna stonden nog 2 poulewedstrijden op het programma, en deze werden door de dames overtuigend gewonnen! Dit betekende dat zij 2e in de poule waren geëindigd.

Voor de Dames A begon het toernooi op zaterdag moeizaam.. de teamsamenstelling was weer aardig veranderd en dat maakte dat het samenspel toch weer wennen was! Helaas verloren de meiden alle poulewedstrijden en werden ze dus 4e in de poule.
De laatste poulewedstrijd van de A werd pas om 20.10u gespeeld, maar dat weerhield OHC niet ervan de traditie van het frietje eten voort te zetten! Daarna nog gezellig met z’n alle bij de caravan gezeten en de A meiden naar de playersparty (is het dan toch de leeftijd die meespeelt?..)

Dit jaar werden de kwartfinales toegevoegd aan het wedstrijdschema, waardoor zowel de dames 1 als dames A zich konden gaan opmaken voor de kwartfinale op zondagochtend.
NK Beach handbal OHC actie

———————
FINALE DAG!
De dames A mochten de zondag als eerste aantreden voor hun kwartfinale, deze werd helaas verloren, dus nu de wedstrijd om te kijken of ze voor plek 7-8 gingen strijden of plek 5-6. Deze wedstrijd viel alles op z’n plek en werd dan ook heel overtuigend gewonnen!! Dat maakte dat ze gingen strijden voor plek 5-6.
Hard geknokt en gestreden hebben de meiden het toernooi afgesloten met een mooie 6e plek! EN NIET TE VERGETEN DE FAIRPLAY PRIJS!! Robin, Fleur, Quinty, Indy, Rachel, Lieke, Maud, Evy en coaches Maud en Manon; wat een prestatie! Top gedaan!

De dames 1 mochten na de A starten met hun kwartfinale en deze werd overtuigend gewonnen! Dat betekende opmaken voor de HALVE FINALE; deze zou gespeeld worden tegen Hiekkaa Hauska. Onze meiden begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd, maar al snel werd duidelijk dat ook deze wedstrijd overtuigend gewonnen zou moeten worden! En zo gezegd; zo gedaan! DE DAMES 1 DOOR NAAR DE FINALE!

Het toernooi begonnen tegen de grootste concurrent Westsite en dit werd ook, zoals verwacht, de tegenstander voor de FINALE van dit NK.
De eerste set ging het heel gelijk op! Onze verdediging en keepers stonden sterk en ook in de aanval werden mooie acties gemaakt en gescoord! Helaas was dit nét niet genoeg en eindigde de eerste set in 14-16 in het voordeel van Westsite. De tweede set begonnen onze dames weer net zo overtuigend als in de eerste set en hebben ze het Westsite echt weer moeilijk gemaakt! Maar ook hier was het net niet voor onze meiden en ging Westsite er ook met de winst op de tweede set vandoor..

Helaas dus een herhaling van de finale van vorig jaar en grijpten onze meiden net naast het goud.. MAAR ze komen steeds een stapje dichterbij en hebben het Westsite wéér een beetje moeilijker gemaakt en zat hun coach echt even met de handen in het haar.

Westsite; gefeliciteerd met jullie titel!

HARD GEKNOKT EN GESTREDEN! DAMES 1 TWEEDE OP HET NK BEACHHANDBALL! WAT MOGEN JULLIE DAAR TROTS OP ZIJN!

Bedankt alle supporters die zijn afgereisd naar Biddinghuizen om onze meiden aan te moedigen!

NK Beach handbal OHC dames A
NK Beach handbal OHC dames 1
NK Beach handbal OHC keeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *