Kracht en fysio training


Forza Fysiotherapie, Kracht & Hersteltraining


Forza Fysiotherapie & Revalidatie is een praktijk uit Oosterhout met jarenlange ervaring in het begeleiden van (top)sporters. Sinds 7 jaar bestaat de praktijk in Oosterhout met de missie om topbegeleiding voor iedereen beschikbaar te maken. Zaken die normaal gesproken enkel beschikbaar zijn voor topsporters nu ook mogelijk voor iedereen, o.a. handbalsters!

De expertise die Forza Fysiotherapie & Revalidatie biedt is de sporttherapie en revalidatie. Forza heeft als doel om altijd tot een oplossing te komen. Het hele netwerk aan specialisten waar zij mee samenwerken kan ingezet worden. Als sporter ga je niet enkel revalideren in de praktijk maar vaak ook op het veld onder begeleiding van een hersteltrainer om ervoor te zorgen dat alle bewegingen die belangrijk voor de sport zijn ook weer kunnen. Hiervoor worden altijd korte lijntjes met de trainer gehouden.
Forza Fysiotherapie en revalidatie

Samenwerking met OHC

Samenwerking met OHC
De fysiotherapeuten van Forza vinden het leuk om te werken met sporters die ambitie hebben. Sporters die snel weer fit willen worden stellen hoge verwachtingen aan Forza. Daar speelt Forza op in en heeft dan ook de ambitie om iedere sporter zo snel mogelijk terug het veld op te krijgen. Wat Forza daarnaast wil bereiken is dat iedereen fit blijft (zowel in de voorbereidingen als gedurende het hele seizoen). Dit is zeker bij handbal erg belangrijk omdat de seizoenen lang zijn: zaalseizoen, gevolgd door het Beach Seizoen waar OHC’01 altijd een groot aandeel in heeft. Dit betekent dat de handbalsters 11 maanden per jaar aan het handballen zijn. Dit wordt onder andere ondersteund dat Forza iedere week krachttraining geeft aan Dames 1 OHC’01. Op dinsdagavond wordt de training gestart met conditie en kracht oefeningen waarbij focus ligt op benen en core.

Werkwijze Forza x OHC bij blessures of klachten:
- Als je blessures hebt, meld je dat bij de trainer (beginpunt)
- Daarna schakel je als speler Forza in voor een analyse (er wordt dan ook contact onderhouden tussen Forza en de trainer)
- Aan de hand van de output van de analyse wordt er een verwacht herstelproces opgesteld en besproken (vrijblijvend)
Voordeel is dat Forza erg flexibel is en snel kan schakelen.

In geval van blessures of vermeende klachten zijn ze te bereiken via het email adres en telefoonnummer op de website: https://www.forzafysiotherapie.nl/