Nieuw bij OHC: Jan Koreman ass. Hoofdtrainer Dames 1

proeftraining ohc
Proeftrainingen Handbal bij OHC’01 – Meld je nu aan!
29 mei 2020
clubactie 2020
Grote Clubactie weer van start! OHC’01
16 september 2020
Bekijk alles
Jan Koreman - Trainer OHC 01

Met veel genoegen willen we Jan Koreman welkom heten bij OHC’01! Sinds een aantal weken heeft Jan zich toegevoegd aan OHC’01 en start hij met begeleiden en trainen van Dames 1. We stellen hem even voor:

Jan Koreman woont in Dongen en heeft al een lange handbal carrière achter de rug. Zo heeft hij zich 15 jaar lang bij H.V. Dongen ingezet. Hier heeft hij merendeels dames getraind (alle categorieën), maar ook B en A jeugd heren en interim heren. In deze 15 jaar heeft hij een tussenstap gemaakt naar Tachos waar hij voor drie jaar ook de C en B jeugd heeft getraind. Vervolgens is hij weer terug gekomen bij Dongen.

Tijdens deze jaren is Jan ook 6 jaar actief geweest bij de Handbalschool Brabant, waar hij met ontzettend veel passie en plezier trainer was. Hij heeft met de jeugdopleiding veel Internationale toernooien gespeeld, o.a. in Zweden , Denemarken, België en Duitsland. Uiteindelijk gekozen voor iets meer vrije tijd en deze periode mooi afgesloten. Sommige Dames 1 spelers van OHC kennen Jan ook nog van de Handbalschool!

Waarom naar OHC?
Jan kent Johan van der Voorn (hoofdtrainer Dames 1) van de tijd bij H.V. Dongen. Johan trainde de A-Jeugd en de zoon van Jan speelde tijdelijk bij Johan in het team. Ze hebben dus al veel met elkaar samengewerkt in het verleden. Jan was toe aan een nieuwe uitdaging om naar Dames teams te gaan i.p.v. de jeugd en Johan vroeg hem of hij interesse had in OHC Dames 1, waar hij als assistent hoofdtrainer aan de slag kan. Dit vond hij erg interessant en uiteindelijk besloten om deze uitdaging aan te gaan!

Wat vindt Jan belangrijk en waar heeft hij zin in?
Specifieke techniek aanleren bij Dames teams is veel moeilijker dan dat je jeugd teams traint. Dit omdat Dames al een techniek hebben aangeleerd. Echter, Jan denkt dat er nóg meer winst te behalen valt in bewegelijkheid en techniekverbetering en daar wil hij dan ook vooral op focussen. Hij heeft er zin in blijkt ook uit het antwoord op de vraag wanneer hij tevreden is aan het einde van het seizoen: ‘’Ik ben tevreden als ik tevreden gezichten zie en we goede dingen hebben bereikt, waarbij het allerbelangrijkste is dat we een stijgende lijn zien aan het einde van het jaar. En niet alleen voor het team, maar elk individu moet beter worden. Daar ga ik voor!’’

Wij zijn erg blij dat Jan heeft gekozen om naar OHC te komen, omdat we zijn ervaring en kennis over handbal erg waarderen. Welkom bij OHC’01 en welkom bij Dames 1!

dames 1 OHC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *