Sportmeting

Krachttraining

Wil je als handbalster meer kunnen en beter worden dan dien je in ieder geval fysiek en conditioneel sterker te zijn dan je tegenstander. Krachttraining is dus van wezenlijk belang voor het beter presenteren van een handbalster. Tevens voorkomt een goede conditie in veel gevallen blessures. Daarom is er een samenwerkingsverband aangegaan met Willemsen Sport te Oosterhout.

willemsen sport

Willemsen Sport - Krachttraining.

Onder fitness/krachttraining wordt niet alleen het vergroten van de spiermassa bedoeld. Onder fitness moet je (spier)uithoudingsvermogen, kracht, snelheid/explosiviteit en fysieke fitheid verstaan. Een fitnessbegeleider van Willemsen Sport stemt het krachttrainingsprogramma af op de persoonlijke trainingsdoelstelling en maximale belastbaarheid van de spelers en let daarbij op het individu. Elke deelnemer krijgt een begin intake. Hier horen verschillende metingen bij en een advies per persoon wat er getraind moet worden en hoe ze dit kunnen uitvoeren. De damessenioren melden zich elke dinsdagavond (aftekenen in de OHC’01 Map). Na een aantal weken zal er een tussen evaluatie plaatsvinden. Dit betekend dat de metingen opnieuw uitgevoerd zullen worden. Het schema zal zo nodig aangepast worden en de testresultaten zullen telefonisch met de coach besproken worden.
Naast het huidige voorstel voor de trainingen van de damessenioren zijn er verschillende mogelijkheden binnen Willemsen Sport. Zo kan OHC’01 er voor kiezen om gebruik te maken van een personal trainer die een circuit of Groepstraining zal verzorgen. Niet alleen de kracht en snelheid van de deelnemers zullen hierdoor verbeteren, maar geeft dit een extra stimulans voor het groepsgevoel.

Speciale abonnementen OHC’01 leden

    Vraag bij de receptie naar de kortingen en voorwaarden:
  • Aanbod geldt alleen voor leden/sponsoren van OHC’01
  • Op de eGym kan worden getraind met bijbetaling
  • Jeugdfitness houdt in om kennis te maken met fitness en om samen met leeftijdsgenoten te sporten. Het uur bestaat uit afwisselende conditie- en krachttraining en een buikspierkwartier